Deze klant kreeg de kans om op een kavel een eigen woning te bouwen: van de voordeur tot aan de schoorsteen hebben zij volledig hun eigen stijl doorgevoerd. Op het moment dat de eerste steen gelegd werd, klopten zij bij ons aan. Ze hadden inmiddels de hulp van een woonwinkel ingeschakeld voor wat betreft de inrichting van het interieur: want de enorme verscheidenheid aan keuzes duizelde hen een beetje. Gelukkig kwam er snel overeenstemming over de invulling van de tafels, stoelen, banken en kasten. Qua structuren een prachtige eenheid: grijs- en zilvertinten afgewisseld met hout.

Maar één ding bleef knagen: hoe krijg je bij zo’n prachtig huis en zulke mooie meubels, nu de perfecte verlichting? Qlow heeft voor deze familie de nog niet bestaande woonkamer ingetekend en op basis van de wensen van deze klant  een tweetal opties uitgewerkt. We hebben daarbij gebruik gemaakt van de stoffen en structuren welke in de meubels gebruikt zijn, om het zo een geheel te laten worden.

Ontwerp 1

Voor de eerste uitvoering is gekozen om de stalen elementen uit de meubels te laten terug komen in de lamp. Vandaar dat er een “zwevend” frame om de lamp is bevestigd. Dit frame heeft dezelfde uitstraling als de stalen elementen op de kast en dressoir. De materialen voor de kappen zijn een combinatie van Croco leer, satijnzilver van de eetkamerstoelen en hout fineer welke overeen komen met de kasten.

Ontwerp 2

Bij uitvoering 2 is gekozen voor twee Qlusters van 4 kappen. Deze 2 Qlusters geven een open karakter en zijn minder massief dan één grote lamp. Ook voor deze optie is gekozen voor een combinatie van Croco leer, satijnzilver en hout fineer waarbij een toevoeging is gedaan met een afwijkende groene kleur om wat meer variatie te krijgen.

De klant heeft uiteindelijk gevraagd een mix te maken van bovenstaande opties, wat uiteindelijk heeft gezorgd voor een uniek, passend resultaat.